Thursday, February 28, 2008

Kuaybece Burmali


Malzemeler:
1/2 lb. fillo dough (#4) - baklavalik yufka
1,5 su bardagi siviyag
1 lb. tuzsuz tereyag -iyice pisirilir
3 su bardagi dogulmus ceviz
2 adet kalin numara orgu sisi

Surup icin:
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
1/2 yemek kasigi limon suyu

Hazirlanisi:
Once surup malzemeleri bir tencerede kaynatilir. Surub kaynamaya basladiktan sonra 10-15 dakika daha beklenirse iyi bir kivam yakalanir. Ocaktan indirilir ve sogumaya birakilir.
Burmali icin 2 yufka ustuste konulup 1,5 yemek kasigi sivi yag uzerine gezdirilirek surulur. Uzerine Ceviz serpilir. Sisler sivri uclari yanyana getirilerek sekildeki gibi kenarina konulur.
Yufka bunlara gevsek olarak sarilir. Iki kenardan ortaya dogru buzulur. Sisler cikarilarak tepsiye konulur. Tum tepsi bu sekilde doldulurur. Uzerine pisirilmis tereyagi gezdirilir. Tereyaginin totularinin gelmemesine dikkat edilir. Firinda 330 F da kizarana kadar pisirilir.
Kenarda bekleyen surup firindan cikan sicak burmalinin uzerine dokulur.
Soguk servis yapilir.

1 comment:

Skillful Hands in Greensboro said...

Kuaybecim, American yufka ile Turk tatlisinin bu kadar guzel birlesimini hic gormedim. Sisler ise gunun en eglenceli tarafiydi. Burma isini becerene kadar epey ugrastik ama sonunda elimiz epey alisti.
Ellerine saglik canim.