Sunday, November 2, 2008

Yumurtali Kofte



Malzemeler:(6 kisilik)
3 su bardagi koftelik ince bulgur
1 orta boy kuru sogan
3 domates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi karabiber
1 yemek kasigi aci Urfa biberi,Isot (daha aci sevenler miktari artirabilir)
6 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 demet maydanoz
3 adet yesil sogan

Hazirlanisi:
Bulguru rahat yogurabileceginiz bir tepsiye alin. Kuru sogan ve domateslari ayri ayri rendeleyin veya robattan gecirin. Kuru sogani bulgurun uzerine ekleyin. Salca, karabiber, tuz ve isotu da ekleyip yogurmaya baslayin. Bulgur sertlesince uzerine rendelediginiz domatesten biraz ekleyin. Yogurmaya devam edin. Bu isleme bulgur yenme kivamina gelip yumusayincaya kadar devam edin. Yaklasik 20 dakika yogurabilirsiniz.
Yesil sogan ve maydanozu dograyip uzerine ekleyin. Bundan sonra fazla yogurmaya gerek yok. Yesilliklerin gorunmesi lazim. Yumurtalari bir kapta cirpip iyice kizdirilmis 1 su bardagi yagda kizartin. Hazirladiginiz koftenin uzerine ekleyin. Iyice karistirip her tarafina yayilmasini saglayin. Kofteyi servis tabagina alabiliriz. Etli cig kofte kadar hatta daha leziz oldugunu goreceksiniz.
Afiyet olsun...

No comments: