Malzemeler:
8-10 tane
Yufkasi icin
3 su bardagi un
1 tatli kas. tuz
1 tatli kas. maya
yeterince su
Ici icin:
1 kilo kuzu veya dana eti
1/2 su bardagi siviyag
tuz, karabiber, pulbiber
marul, kuru sogan ve domates (arzu adilen miktarda)
Hazirlanisi:
Eti ince ince kiyip eger imkanimiz varsa sacta yoksa pisirebilecegimiz bir tavada kendi suyunu cekinceye kadar pisirin. Pistikten sonra yag, tuz, karabiber ekleyip altini iyice kisip 2-3 dakika kavurun.
Un, maya, su ve tuz ile kulak memesi kivaminda bir hamur yapin. Cevizden biraz buyuk bezelere ayirip 5-10 dakika bekledikten sonra hamurlari yuvarlak acip (tatli tabagi kadar) tavada pisirin. Cok bekletilirse kurur, onun icin hemen cevirip iki tarafi hafif pismis olmasi yeterli.
Marul, domatesi ve kuru sogani ince ince kiyin.
Ekmegi once sactaki etin yagina batirip sonra biraz et uzerine marul, domates ve sogani koyup durum yapin. Tantunilerin ayranla yenmesi tavsiye edilir:)
Afiyet olsun!
Tantuni |
No comments:
Post a Comment